Mali Gojko ispratio oca: Tatice, vrati mi se sa operacije, samo tebe imam!

Čuvaj se, tata, i ne sikiraj se za mene.

– Ajde, tata, ustani polako. Uhvati mene za ruku, pa se podigni. Drži štake. Sad ćemo da provjerimo jesi li sve ponio. Gdje ti je ona trenerka, daj da je ubacimo u ranac. Trebaće ti i jedan peškir da poturiš pod nogu. Sad ću ja da ga donesem, a ti provjeri zdravstvenu knjižicu i dokumenta. Nemoj nešto da zaboravimo – pričao je mali Gojko Đurić (8) juče ujutro dok je pomagao bolesnom ocu Petru da se spakuje za put u Beograd na operaciju noge.

Zagrljaj pred put

Malenog Gojka majka je ostavila pre četiri godine i od tada on živi sam s ocem. Najgore muke počele su prije godinu dana, kad je ocu Petru u šumi stablo razbilo nogu dok je sjekao drva. Od tada su svi poslovi pali na osmogodišnjeg dečaka: da loži vatru, sprema ručak i njeguje nepokretnog oca baš kao da je odrastao, a ne tek nejako djete.

Kad je Petar u samu zoru krenuo na put, mališa je trčkarao oko njega, nosio mu stvari, preslišavao se da li su sve ponijeli, a onda, pred rastanak, kad mu se otac obratio kao odraslom čovjeku, oči su mu se napunile suzama, ali je ipak izdržao da ne zaplače.

– Gojko, sine, slušaj tetku i pomozi joj. Budi dobar domaćin. Idi u školu i uči. Ja sad odlazim, a uz božju pomoć brzo ću se vratiti – rekao je Petar grleći malog sina.

Kad je Petar ušao u kola, Gojkovo lice se još više rastužilo. Mahao je ocu i požileo mu srećan put.

– Tata, vrati mi se živ i zdrav, ja jedino imam tebe na svijetu. Čuvaću nam kuću – prošaputao je zabrinuti mališan pogledom jureći kola kojima je otišao otac.

Poslije reportaže o malom Gojku, koga je napustila majka i koji sam brine o bolesnom ocu, stotine ljudi došlo je u Ljeljenču da vidi junaka. Donosili su mu pakete hrane, igračke, novac, građevinski materijal za kuću, pa čak i automobil, koji nažalost zasad nema ko da vozi. Međutim, malom Gojku nisu ispunjene samo još, kako kaže, dvije želje.

decak-gojko-duric-otac-petar-duric

Imam još dvije želje

– Prva želja mi je mnogo bitna, a druga malo manje. Najviše na svijetu bih volio da moj tata dođe kući živ i zdrav. Da mu bude dobro. To mi je najveća želja. Druga želja je malo manja. Da imam laptop. To bih isto mnogo volio – kaže Gojko mašući nam s praga trošne kućice.

Danas počinju pregledi

Petar Đurić je juče oko 11 sati primljen u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici. Ljekari iz Instituta kažu da je Petar imao tešku povredu, ali da će učiniti sve što je u njihovoj moći da mu pomognu da se oporavi.- Uradićemo detaljne analize i preglede, pa ćemo nakon toga imati preciznije informacije – kažu iz Instituta.

Gojko će brinuti o meni

Jedna ekipa Kurira ispratila je Petra iz Bijeljine, a druga ga je sačekala na Banjici. Ispred bolnice Petar je rekao da se nada brzom povratku i da će ga Gojko čuvati.

– Gojko je veoma zreo za svoje godine, život ga je naučio da prihvati svaku situaciju. Obećao mi je da neće plakati jer zna da ću se vratiti, on veruje da će sve biti u redu – rekao je juče Petar.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender