18. 10. 2021.

Milica Mandić postaje slavna u Vegasu

Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondou u Srbiji, regionu i svijetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta.

– Kuća slavnih bira najbolje među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mjesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspjeh u regionu – istakao je Brežan.

mandic milica 2

Mandićeva je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored brojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom svjetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom svjetskom prvenstvu 2011, srebro na evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.

– Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspjehe – rekla je Mandićeva.

milica mandic 3

Najuspješniji trener Srbije u 2012.godini i najzaslužniji za Miličino zlato na Igrama u Londonu rekao je da je počastvovan što je među izabranima za Kuću slavnih.

To je još jedan podstrek i obaveza. Pored ličnog uspjeha smatram da je ovo priznanje srpskom sportu i prilika za promociju tekvondo sporta, ali i Tekvondo Asocijacije Srbije – rekao je Jović.

Predstojeća ceremonija primanja počasnih članova u Kuću slavnih biće četvrta po redu, a održava se na dvije godine.

/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender