30. 11. 2021.

Nikolić – Josipović: Otvaramo novu stranicu knjige u odnosima!

On je u Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Tavankutu, obraćajući se učenicima šubotičkih škola koje nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i učenicima škola u Vojvodinu koji pohađaju predmnet hrvatski jezik sa elementima nacionalne kulture, kazao da budućnost odnosa srpske i hrvatske djece mora da bude neopterećena onim što smo, kako je rekao doživjeli “mi i naši stari”.

– Ponosan sam što sam u Tavankutu i nadam se da ćemo neku sledeću posetu završiti u nekom mestu gde žive Hrvati i gde će izneti svoje probleme. Nadam se da naredni put neće biti nikakvih problema, jer je Srbija država koja će hrabro i odlučno rešavati probleme ne obazirujući da li će to nekome da zasmeta – kazao je Nikolić.

Izražavajući uvjerenje da se otvara nova stranica u odnosima Srbije i Hrvatske, Josipović je rekao da Srbija i Hrvatska moraju pružiti svojim građanima sve uslove bez obzira da li su Srbi, Hrvati ili neke druge nacionalnosti, da napreduju, njeguju svoju tradiciju, običaje, kulture i sve što smatraju da je potrebno.

– Ovaj dan i dobre želje predsednika Nikolića su znak optimizma da sve ružno što se dešavalo više neće biti, da će ljubav, prijateljstvo biti snaga koja će nas voditi u životu. Mi verujemo da vam možemo pružiti sretno detinjstvo – istakao je Josipović.

Predsjednici Srbije i Hrvatske danas su se u razgovoru sa srpskim i hrvatskim privrednicima saglasili da dvije zemlje imaju kompatibilne ekonomije i da bi ekonomska saradnja morala biti što bolja, jer bi to bio pozitivan signal za strane investitore koji su spremni da ulažu u naš region.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender