22. 10. 2021.

Poplave na ulicama zbog oštećenih slivnika

Iako je tokom jesenje akcije čišćenja grada sa ulica sklonjen veliki dio otpada, jučerašnje nevrijeme i jaka kiša ponovo su izazvali potoke na ulicama.

Tatjana Bukoman, mještanka naselja Obilićevo, iz kojeg stiže najviše pritužbi na ovaj problem, kazala je da su slivnici začepljeni u mnogim ulicama.

– Dovoljno je da napravite krug po naselju i biće vam jasno o čemu je riječ. Posljednjih mjeseci očišćeni su mnogi slivnici i popravljeni šahtovi, konkretno u ulici Mirka Kovačevića betonirali su i očistili slivnike, tako da nema više lokvi kao prije, ali problemi i dalje postoje u drugim ulicama – rekla je ona.

Mještani ovog naselja upozoravaju da je tokom obilnijih padavina najkritičnije na pješačkom prelazu između ulica Mirka Kovačevića i Patrijarha Arsenija Čarnojevića.

– Na navedenom pješačkom prelazu nalaze se dva začepljena slivnika, koja su takva godinama, a jedan je uzdignut iznad normalne nivelacije, tako da voda ne može da otiče u njega i stvara poplavu na pješačkom prelazu – požalio se građanin koji živi u blizini.

Iz Gradske “Čistoće”, koja održava slivnike u gradu, rekli su da na toj lokaciji postoji problem u cjevovodu, odnosno oštećenju slivnika, čija popravka nije u nadležnosti ovog preduzeća.

Iz Administrativne službe grada su naveli da se slivnici i šahtovi održavaju i čiste kontinuirano, tako da ti poslovi nemaju karakter akcije ili kampanje.

– U septembru je očišćen ukupno 141 slivnik i sedam šahtova i to u različitim dijelovima grada – rekli su u gradskoj upravi i dodali da se ovi problemi rješavaju u skladu sa procjenom prioriteta.

Šahtovi

Osim slivnika očišćeni su i popravljeni šahtovi u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Njegoševoj, Krajiških brigada, Ivana Kukuljevića i Tešana Podrugovića, rekli su u gradskoj upravi. U Zmaj Ognjenog Vuka je izvršena nivelacija dvije slivne rešetke i ugrađena jedna nova sa ramom, a na spoju Vlašićke i Karađorđeve ulice potpuno je sanirana kanalska rešetka u dužini 27 metara.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender