20. 10. 2021.

Suspendovana četvorica inspektora

On je rekao da je poljuljano povjerenje građana u policiju nakon jučerašnjeg hapšenja četvorice inspektora iz Odjeljenja za narkotike, ali da je rukovodstvo MUP-a Republike Srpske, pa tako i centara javne bezbjednosti, odlučno da se obračuna sa svim pripadnicima koji rade mimo zakona, ne štedeći nikoga.

“Juče smo suspendovali jednog inspektora, a danas preostalu trojicu“, precizirao je Marić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da sada ne može govoriti o njihovoj odgovornosti sve dok se ne završi istraga.”Nakon istrage fokusiraćemo se na njihovu odgovornost, kao i na njihove pretpostavljene”, naveo je Marić.

Načelnik CJB Banjaluka naglasio je da su aktivnosti u vezi sa praćenjem svih radnika Centra, pa i nedavno uhapšenih, dugotrajan posao, a realizacija hapšenja je brza za one koji ne poštuju zakon, jer kod policije niko nije aboliran.

“Mislim da narod ima povjerenje u institucije”, kaže Marić.

On je rekao da su pojedini portali i određeni mediji juče neistinito izvještavali, precizirajući da kod uhapšenih nije pronađena droga.

Kada je riječ o žalbama lica koja su privođena u CJB Banjaluka, Marić je istakao da su one zaprimljene i u toku je njihova obrada u Unutrašnjoj kontroli Centra.

Prema riječima načelnika CJB Banjaluka, još nema rezultata u vezi sa marihuanom pronađenom na području opštine Laktaši.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, uhapsili su juče četiri kriminalistička inspektora CJB Banjaluka zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvor blizak istrazi Srni je ranije potvrdio da su u Banjaluci uhapšeni inspektori banjalučkog Centra javne bezbjednosti Slavko Đurić, Ognjen Stijak, Srđan Radulović i Marko Kovačević, zbog sumnje da su sarađivali sa dilerima droge.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender