U Banjaluci do kraja godine dva vrtića

On je rekao da će u naselju Starčevica prostor gdje se nekad nalazio restoran “Ognjište” biti preuređen u vrtić, uz koji će biti izgrađeno i dječije igralište, te da će biti otvoren vrtić u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo.

“Riječ je o zatvorenim prostorima, pa se mnogo toga može raditi u zimskom periodu i neće biti problem da do kraja godine realizujemo te projekte“, rekao je Gavranović novinarima.

Gavranović je danas zajedno sa predstavnicima “Rajfajzen banke” posjetio Vrtić “Neven” u naselju Obilićevo, kao i novo igralište, čiju je izgradnju pomogla ova banka sa 23.000 KM.

On je u ime grada i mališana vrtića “Neven” zahvalio “Rajfajzen banci” i rekao da je ovo šesto dječije igralište koje je otvoreno ove godine, te do kraja ove godine najavio otvaranje još dva.

Direktor “Rajfajzen banke” u BiH Mihael Miler rekao je da ta banka tradicionalno već pet godina povodom Dana štednje donira dječija igrališta. Miler je istakao da budućnost BiH mogu biti samo djeca.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje grada Banjaluka Nataša Radulović izrazila je zadovoljstvo činjenicom što postoje ljudi koje misle na najmlađe.

Ona je rekla da u vrtiću “Neven“ boravi oko 220 mališana, a da Banjaluka trenutno raspolaže sa 21 vrtićem u kojima boravi oko 2.200 djece.

Radulovićeva je podsjetila da Banjaluka ima vrtić za djecu sa posebnim potrebama, jedini takve vrste u BiH, savremeno opremljen, naglasivši da je ovom vrtiću potrebna nova stolarija.

Ona je naglasila da su potrebni novi vrtići, jer više od 2.000 djece u Banjaluci čeka mjesto u vrtiću. Radulovićeva je navela da će u dva nova biti smješteno stotinjak mališana.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender