Vučić: Srbija je bezbjedna zemlja

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučuć izjavio je, povodom obilježavanja dana Bezbjednosne agencije da se zbog predanog rada pripadnika te službe može reći da je Srbija bezbjedna zemlja, da je u sigurnim rukama kao i da nije bilo zloupotreba u njenom radu.

“Ponosan sam na činjenicu da Bezbjednosno informativna agencija, odnosno njeni pripadnici na najbolji i apsolutno profesionalan način štite naše državne i nacionalne interese i želim za ljude koji to ne znaju da kažem da su to ljudi koji su posvećeni veoma teškom poslu, da rade najrizičniji posao, da se nerijetko suočavaju sa velikim opasnostima”, rekao je Vučić.

On je naglasio da pripadnici BIA, iako rade najrizičniji posao, ne znaju ni za strah ni za bilo kakve poteškoće, ni probleme u obavljanju posla.

“Između ostalog, zbog njihovog rada, zbog ovakvog načina djelovanja Bezbjednosno informativne agencije možemo da kažemo da je Srbija bezbjedna zemlja i u sigurnim rukama”, rekao je Vučić.

On je dodao da je BIA najteže zadatke u obavještajno-bezbjednosnoj zaštiti zemlje preuzela na sebe i da se nada će “neke od velikih i najznačajnijih poslova okončati do kraja godine”.

Vicepremijer je čestitao pripadnicima BIA uspješno obavljene poslove i činjenicu da nije bilo bilo kakvih političkih zloupotreba i da su uvijek otvoreni za kontrolu i zakonodavne vlasti i nezavisnih državnih organa.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender