Vulin ipak ušao na KiM

S njim je na KiM stigla i ministarka energetike razvoja i životne sredine Zorana Mihajlović. Ona i Vulin započeli su posjetu KiM obilaskom hidroelektrane Gazivode. Oni hidroelektranu obilaze zajedno sa direktorom ЈP “Ibar” u Zubinom Potoku Predragom Božovićem.

Potom će, kako je najavljeno, uslijediti posjeta trafostanici Valač, za koju je briselskim sporazumom predviđeno da se uradi rekonekcija dalekovoda od 110 kilovolti, što će doprineti većoj stabilnosti snabdijevanja električnom energijom opština na sjeveru KiM.

Na sjeveru Kosova, Mihajlović će obići i Rudarsko-topioničarski basen “Trepča” u Kosovskoj Mitrovici, gde će razgovarati sa generalnim direkorom Јovanom Dimkićem, kandidatom za gradonačelnika Leposavića Draganom Јablanovićem i zaposlenima u “Trepči”.

Ministri Mihajlović i Vulin uputiće se zatim u Gračanicu, gde će obići istoimeni manastir u prisustvu episkopa raško – prizrenskog Teodosija.

U Gračanici je predviđen susret i sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika Gračanice Branimirom Stojanovićem, kao i sa zaposlenima u zavisnim preduzećima EPS-a na KiM.

Planirano je, takođe, da se tokom posjete Gračanici uruči i humanitarna pomoć – šporeti “smederevci: i prehrambene namirnice, koju je obezbijedilo više donatora, a namijenjeni su socijalno ugroženim porodicama na centralnom Kosovu.

Ministri će posjetu završiti u Prekovcu, selu u opštini Novo Brdo, gdje će se sastati sa načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Srđanom Mitrovićem, predstavnicima lokalne samouprave, direktorom centra za socijalni rad i nosiocima lista i kandidatima za odbornike na predstojećim lokalnim izborima.

Izvor: B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender