Udruženje diplomiranih pravnika: Srami se državo što si okrenula leđa djeci koja su završila tvoje fakultete!

Zatvor zbog pucanja na srpski punkt

Mješovito vijeće sastavljeno od međunarodnih i domaćih sudija Osnovnog suda u Gnjilanu osudilo je deset osoba na kazne zatvora od ukupno 59 godina i 9 mjeseci zbog terorizma i organizovanja terorističke grupe za napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine sa ciljem podsticanja sukoba u Preševskoj dolini.

Vijeće sudija je, kako se navodi u saopštenju Euleksa, utvrdilo da su okrivljeni uspostavili veoma organizovanu grupu koja je izvršila oružani napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine.

Vijeće je, u svom obrazloženju, zaključilo da je grupa imala za cilj da podstakne sukob u Preševskoj dolini da bi se međunarodna zajednica primorala da interveniše.

Valjon Jašari je proglašen krivim za izvršenje terorizma i organizaciju terorističke grupe, te je osuđen na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i novčanu kaznu u visini od 1.000 evra.

Skender Jašari je proglašen krivim za izvršenje terorizma i učestvovanje u terorističkoj grupi, i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina.

Gazmend Ljakna, Chendrin Džemširi, Muhamed Aliju, Skender Seljmani i Abdulah Zogaj su proglašeni krivim za izvršenje terorizma i učestvovanje u terorističkoj grupi, i osuđeni na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci.

Gazmend Džemširi i Enver Musoli su proglašeni krivim za izvršenje terorizma i učestvovanje u terorističkoj grupi, i osuđeni na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina i 6 mjeseci.

Jeton Šabani je proglašen krivim za neovlašćenu nabavku, prodaju i upotrebu oružja, i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 mjeseca.

Postupak je vodio međunarodni tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova (STK).

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender