16. 10. 2021.

Banjalučani Jadranka i Željko u teškim uslovima dočekuju zimu

Nezaposleni par, Jadranka i Željko, koji žive u polusrušenoj baraci i neljudskim uslovima, o djevojčici brinu od njenog rođenja kada su je roditelji ostavili i otišli.

“Zima je na pragu, a šupa za drva nam zjapi prazna. Ja sam nesposobna da zaradim za koru hljeba, pošto sam imala moždani prije dva mjeseca i oduzeta mi je noga i ruka”, sa suzama u očima priča Jadranka.

Kako kaže, nakon ležanja u bolnici ljekari su je poslali da uradi CT glave, ali nalaze, koji koštaju 100 KM, još nije podigla, jer nema novca da ih plati.

“Srce mi se cijepa kada vidim Jelenu kako se svako jutro moli za moje zdravlje, a ja sam nemoćna u svemu”, kazala je Jadranka.

Hiljadu puta, priča ona, zatekla je Jelenu kako plače i govori: “Molim te Bože, spasi nas ove bijede, daj nam hljeba da preživimo”.

Objašnjava kako njen suprug, iako boluje od šećera, pretura po kontejnerima tražeći željezo koje može da proda da bi kupili osnovne namirnice za život.

“Ne znam ni sama kako izdržavamo, jedva krpimo kraj s krajem. Pored toga, baraka prokišnjava, a unutra je sve puno buba i puževa koji ulaze kroz rupe na zidovima i u podu”, kaže Jadranka.

Banjalučanin Vasilije Šijaković, koji je ovoj porodici prošle godine kupio šporet i drva, kaže da bi trebalo pokrenuti akciju prikupljanja novca za porodicu Fedešin.

Svi ljudi koji žele pomoći ovoj porodici uplate mogu izvršiti na žiro račun Nove banke 555-007-81205618-67, a za sve dodatne informacije na raspolaganju je broj telefona 065/433-070.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender