22. 10. 2021.

Banjaluka: Dijete poginulog borca dvije godine “sakuplja” odbijenice

Tijana, koja je zajedno sa majkom i bakom početkom građanskog rata u BiH izbjegla iz Sarajeva, za Press RS kaže da tri člana porodice danas žive kao podstanari u banjalučkom naselju Starčevica, gdje za stanarinu moraju da plaćaju 250 maraka, dok njihova kompletna mjesečna primanja iznose 270 KM, kolika je visina penzije njene stare i bolesne bake!

Medicinski fakultet, smjer stomatologija, završila sam u roku i sa prosjekom ocjena 8,6. Zbog visokog prosjeka, za vrijeme studiranja bila sam stipendista Fondacije “Petar Kočić” i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Međutim, poslije završenog fakulteta, već skoro dvije godine sakupljam odbijenice za posao.

Vjerovala sam da ću poslije dobijanja doktorskog zvanja uspjeti da pomognem porodici koja živi u teškim uslovima, ali izgleda da u ovoj državi posao ne mogu da dobiju čak ni ljekari. Posljednjih mjeseci volontirala sam u brojnim stomatološkim ordinacijama kako bih stekla neophodno iskustvo, sve se nadajući da ću konačno dobiti zaposlenje u struci za koju sam se školovala, priča ova mlada i lijepa djevojka za Press RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender