Sud i Tužilaštvo BiH napravili pravni haos

Dodik: Bosić dezinformiše javnost

“Nisam predlagao koaliciju samo sa SDS-om, rekao sam da SNSD dijeli sa svojim partnerima ono što dobije, da treba da napravimo jednu priču koja će stabilizovati Srpsku, a on pravi od toga priču da je nešto moljen. Naravno da nije”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje da prokomentariše Bosićevu izjavu da je lider SNSD-a nudio SDS-u zajednički nastup na predstojećim izborima.

Dodik je napomenuo da i Njemačka pravi veliku koaliciju, te da bi za Republiku Srpsku u njenim izazovima najbolje bilo da ima veliku koaliciju.

“SNSD je ranije, iako nije morao, pristao da napravi partnerstvo sa SDS-om na nivou BiH, u naivnom uvjerenju da ćemo moći da sarađujemo i na drugim poljima. Očigledno da je SDS izabrao drugi put”, istakao je Dodik.

Komentarišući Bosićeve tvrdnje o tome da je lider SNSD-a pristao na rješavanje pitanja vojne imovine koje bi značilo ulazak BiH u NATO bez referenduma u Srpskoj, Dodik je istakao da je i ta priča apsolutno netačna, zlonamjerna i lažna.

“Bosić se pokazuje kao patološki lažov i na jednom i drugom pitanju. Ne mogu da vjerujem da komuniciram sa čovjekom koji je spreman da na taj način beozčno laže i na taj način dezinformiše javnost”, rekao je Dodik.

On je dodao da vojna imovina nije pitanje koje prejudicira članstvo u NATO.

“Pitanje sporazuma o vojnoj imovini u okviru globalnog sporazuma o imovini u BiH samo omogućava deblokadu razgovora sa NATO, a kada Republika Srpska procijeni da to pitanje treba da bude dio referenduma – ona će to i učiniti”, istakao je Dodik.

On je podsjetio na sporazum političkih lidera o vojnoj i državnoj imovinu od 9. marta prošle godine, koji je potpisao i Bosić, a u kojem je ispoštovan princip koji su tražili srpski predstavnici da se zajedno rješava pitanje vojne i državne imovine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender