26. 09. 2021.

Josipović kopirao Vučića: Držao ruke u obliku piramide!

I dok je u Srbiji Vučić prepoznatljiv po ovom položaju ruku, u svijetu su to njemačka kancelarka Angela Merkel, bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi, bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan… Identičan položaj ruku u svojim nastupima često koristi i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi. A pomama za piramidom proširila se i po srpskoj političkoj sceni, a naročito među onima kojima je Vučić uzor.
Prema rečima Dobrivoja Stanojevića, profesora stilistike i retorike na FPN, kaže da postoji razlika između visoke i niske piramide.

– Kad osoba drži ruke u obliku visoke piramide, time poručuje da ima dobre ideje, uverena je da ima najbolje rešenje. Kad osoba drži ruke u položaju niske piramide, prsti su spušteni dole, time poručuje da je koncentrisana i da smišlja neki dobar potez – kaže Stanojević i dodaje da je držanje ruke u obliku piramide takođe i naučen potez.

– Tako da je to igra, ko će tu koga da nadmudri… To je sad i manir, ljudi se prihvataju toga. Razmišljaju o tome kako jedni druge da prevare, a zna se ko obično gubi – navodi Stanojević.

belo

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender