22. 10. 2021.

O smjeni kadrova SDS-a 23.oktobra

“Inicijativa će se naći na dnevnom redu sjednice, iako je probijen rok od 30 dana u kojem se mišljenje o inicijativi trebalo dostaviti Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, rekao je Srni generalni sekretar Savjeta ministara BiH Zvonimir Kutleša.

Kutleša je ranije izjavio Srni da Savjet ministara BiH može, ali i ne mora da se u roku od 20 do 30 dana, pisanim putem izjasni prema Predstavničkom domu o SNSD-ovoj inicijativi.

“Savjet ministara BiH može, ali i ne mora, da podnese izvještaj Predstavničkom domu sa mišljenjem i stavovima u vezi sa inicijativom SNSD-a. Nakon isteka tih 30-ak dana na sjednici Predstavničkog doma trebalo bi da bude vođena rasprava o ovoj inicijativi i stavljen na glasanje prijedlog o rekonstrukciji Savjeta ministara BiH”, pojasnio je tada Kutleša.

Bevandin kabinet je 19. septembra zaprimio inicijativu Kluba poslanika SNSD-a za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, koju je dostavio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

U inicijativi koja je upućena Berćiroviću, SNSD traži smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Prema ovoj inicijativi, razlozi za smjenu kadrova SDS-a su neispunjavanje programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost, narušavanje međustranačkih dogovora i nedovoljno zastupanje interesa Republike Srpske u institucijama BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender