Ohrabrenje Srbima da izađu na izbore

S ciljem boljeg upoznavanja situacije u kojoj žive Srbi u južnoj pokrajini, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, 13 načelnika upravnih okruga iz centralne Srbije i Vojvodine boravilo je u trodnevnoj posjeti Kosmetu.

“Veoma je značajno da narod shvati da ovo nisu samo puki lokalni izbori. Ovo su izbori ravni republičkim parlamentarnim izborima, jer se izlaskom na njih bira između jačanja prisustva države Srbije i jačanja prisustva Prištine u srpskim sredinama”, rekao je Krlić novinarima.

Zajednica srpskih opština je, kako kaže, šansa koju Srbi i srpska država ne smiju propustiti.

“Konstituisanjem Zajednice vraća se situacija na početak i Srbima i Srbiji pruža prilika da uzmu život u svoje ruke, da prestane iseljavanje, da ojača prisustvo države i srpske zajednice na Kosovu i Metohiji”, rekao je Krlić.

Narodni poslnik Zvonimir Stević rekao je da će Gračanicu posjetiti premijer Ivica Dačić u subotu, 19. oktobra.

On je naveo da će uskoro Kosmet posjetiti predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić – da bi narodu “lično prenijeli poruku da je država prvi put poslije 13 godina jedinstvena u stavu da Srbi izlaskom na izbore brane i svoj interes i interes države na prostorima Kosova i Metohije”.

“Zajednica srpskih opština zajednički je projekat svih državnih institucija koji ne sme doživeti neuspeh i zato Srbi moraju masovno izaći na lokalne izbore 3. novembra”, rekao je Stević, obraćajući se načelnicima.

On je konstatovao da je Zajednica srpskih opština tijelo uz čiju će se pomoć graditi budućnost Srba i matične države na prostorima Kosova i Metohije.

Predsjednik Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije za Kosovo i Metohiju Stevo Grkinić saopštio je novinarima da je raspušten Opštinski odbor te stranke za Prištinu, sa izmještenim sjedištem u Gračanici, jer je, suprotno stavu Glavnog odbora, dao podršku kandidatskoj listi “druge opcije umjesto Građanskoj inicijativi `Srpska`”, koju podržava vladajuća koalicija i Jedinstvena Srbija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender