19. 10. 2021.

Počela nova ekshumacija u Buća Potoku

Ova ekshumacija nije u vezi s onom koja je od aprila do avgusta rađena u Buća Potoku, rekao je predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

“Danas je počela ekshumacija na novoj mikro lokaciji, koja se vrši prema operativnim saznanjima Tužilaštva BiH. Nadamo se da su njihove informacije pouzdane i podržavamo sve aktivnosti koje se odnose na istragu deponije”, rekao je Mišić.

On je objasnio da se ekshumacija vrši mašinom koju je Međunarodna komisija za traženje nestalih ustupila Institutu, te izrazio nadu da će porodice nestalih sarajevskih Srba podržati svaku aktivnost koja se odnosi na ispitivanje novih mikro lokacija na deponiji.

Mišić se nada da ova ekshumacija neće uticati na nastavak prethodne, koja je obustavljena 30. avgusta, jer Tužilaštvo BiH nije isplatilo dug od 280.000 KM firmama iz Istočnog Sarajeva, koje su vršile probno kopanje i ekshumaciju.

“Ne vidim razlog zašto se to pitanje ne rješava i da ta ekshumacija bude nastavljena. Ta lokacija je nama posebno interesantna, bez obzira na ovu novu lokaciju, a iz Tužilaštva nikada nisu rekli da će ona biti obustavljena”, dodao je Mišić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender