25. 10. 2021.

Sastanak gradonačelnika sa čelnicima FK „Borac“ i FK „Džaja“

Na sastanku je bilo riječi o dugu koji „Borac“ ima prema „Džaji“, kao i o blokadi računa banjolučkog premijerligaša, zbog dugovanja prema bivšem kapitenu Oliveru Jandriću.
Gavranović je rekao da postoji puno razumijevanje vlasnika FK „Džaja“ za teško stanje u „Borcu“, odnosno za teret dugova koji „Borac“ nosi.
– Formirali smo tim ljudi, radnu grupu, koja će raditi na pripremi mogućeg rješenja spora sa FK „Džaja“, a koje bi otvorilo mogućnost poravnanja između „Borca“ i „Džaje“ i mislim da za to postoji saglasnost svih – istakao je gradonačelnik.
Govoreći o obavezama prema bivšem kapitenu Jandriću, Gavranović je izrazio spremnost da se razgovara s njim, te zatražio njegovo razumijevanje za teško stanje u klubu, uz određene garancije da će dug biti isplaćen onako kako je uprava „Borca“ predložila. On je naglasio da Grad stoji iza toga, odnosno garantuje da će dug biti izmiren na taj način.
Predsjednik FK „Borac“, Srđan Šuput, kazao je da klub ne bježi od obaveze da Jandriću isplati dug od 72.000 KM.
– Imamo vremena da sutra do 19.00 časova napravimo sporazum sa bivšim kapitenom. Nadam se da će i on imati razumijevanja, a ako ne nađemo rješenje, onda će on nositi teret neigranja utakmice protiv „Širokog Brijega“ u subotu – poručio je Šuput.
O sporu sa FK „Džaja“, Šuput je rekao da postoji razumijevanje gospodina Glišića, te da će „Borac“ preuzeti dio finansijskih obaveza prema „Džaji“.
– S njima imamo veoma dobru saradnju, jer naši igrači treniraju na njihovim terenima. Grad je stao iza naše inicijative za rješavanje ovog problema i siguran sam da ćemo u narednih mjesec dana naći povoljno rješenje. Glišić je potvrdio i na današnjem sastanku da on neće biti prepreka „Borcu“ da igra zvanične utakmice – izjavio je predsjednik „Borca“.
Direktor FK „Džaja“, Milivoje Glišić, izjavio je da je zadovoljan sastankom, jer su svi iskazali ozbiljne namjere da bude riješen problem duga.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender