24. 10. 2021.

SDS je vidno nervozan

“Očekujemo da naredne sedmice ta priča bude završena i da se predugo trajanje inicijative u parlamentu BiH završi smjenom nekoliko kadrova SDS-a”, izjavio je Radojičić novinarima u Banjaluci, podsjetivši da je SNSD uspješno branio interese Srpske od 2006. godine.

On je podsjetio da su od 2010. godine dvije stranke bile u razgovorima o partnerstvu i da je rezultat toga bila platforma o zajedničkom djelovanju na nivou BiH.

“Po našem mišljenju, SDS je bio nekorektan i iskoristio je platformu za kadrovsko rješavanje svojih ljudi. Sve ostalo je bilo izvan njihovog interesovanja, a na svim drugim mjestima su nekog ko im je bio partner u Sarajevu nazivali na neki sasvim drugi način”, kaže Radojičić.

On je istakao da će se SNSD, nakon završetka incijative o smjeni kadrova SDS-a u institucijama BiH, u čemu Srpska neće imati nikakvih posljedica, posvetiti pitanju lokalnih zajednica.

“U ovom momentu po našim procjenama imamo obezbijeđenu skupštinsku većinu u pet lokalnih zajednica u kojima su načelnici iz SDS-a. Cijenimo da do kraja godine možemo obezbijediti većinu u još nekoliko lokalnih zajednica”, rekao je Radojičić.

On je ocijenio da načelnici iz SDS-a nisu dobro radili posao. “Tamo gdje su nakon lokalnih izbora došli načelnici iz SDS-a stanje je loše. Pokazaćemo im da – ako hoće vanredne izbore – imaće ih i to u lokalnim zajednicama tamo gdje njihovi ljudi nisu dobro radili, a gdje će se povjerenje vratiti na stranu SNSD-a”, naglasio je Radojičić.

Odgovarajući na pitanje BN Televizije da li će poštovati odluku SNSD-a da funkcioneri stranke ne daju izjave za tu medijsku kuću, Radojičić je napomenuo da svi novinari imaju pravo postaviti pitanje.

“Kakav je stav prema onome kako, nažalost, informišete – ne bih da komentarišem”, rekao je Radojičić, upitavši da li je BN Televizija “nezvanična televizija Mladena Bosića”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender