23. 09. 2021.

“Birač” će da funkcioniše

“Odgovornost Republike je u tome da spriječi zaustavljanje rada `Birča`, jer znamo šta on znači za regiju Zvornika, Milića, Srebrenice i njegova funkcija biće održana”, rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je ocijenio da se pravosuđe Republike Srpske pokazuje nesposobnim da štiti interese Srpske, kao i njenog naroda.

Dodik je istakao da sudiju koja je donijela odluku u vezi “Birča” treba da bude sramota, bez obzira koliko se poziva na pravo i pravičnost, jer je presuda bila spekulativna, a što će se pokazati u narednom periodu.

“Činjenica da je samo nekoliko sati nakon presude i naloga za blokadu bio deblokiran račun govori o tome da tu ima mnogo problema pravne prirode i da to nije moglo na taj način da bude završeno”, istakao je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da je pravosuđe u nekim segmentima izvan bilo kakve društvene odgovornosti. “Reformu u pravosuđu provodili su stranci, koji su obezbijedili selekciju kadrova i sudija. Ovo nema veze sa pravnim sistemom”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je Vlada uradila dobar posao time što je obezbijedila funkciju rada i zapošljavanja u “Birču”. “Sada to mnogi pokušavaju da ospore i da jednu potpuno nezrelu i spekulativnu presudu suda iskoriste da bi dizali galamu. Ne bih polemisao sa onima koji sada pokušavaju da naprave politiku oko `Birča”, naveo je Dodik.

On je poručio da će “Birač”, koji je stavljen pod kontrolu vlasti i ostvaruje dobre poslovne rezulatate, raditi bez obzira na sudove i neće se izgubiti radna mjesta i funkcija koju ima.

“Moja prva reakcija nakon odluke suda bila je da se ukine sud u Bijeljini i premjesti na neko drugo mjesto. Možda se to i desi”, rekao je Dodik.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender