23. 09. 2021.
Budućnost Srba sa Kosova nije u rukama Beograda

Dačić: Nisam u sukobu sa Vučićem

Ne samo da sam ubijeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i poslije sljedećeg izbornog ciklusa”, izjavio je lider socijalista i premijer Srbije, povodom spekulacija da su poslednjih dana narušeni njegovi odnosi sa predsjednikom SNS i prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

“Postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a naš vezivni faktor su i nesporni rezultati koje je ova vlada ostvarila. Veoma uspješno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke, i zbog toga vjerujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročna.”

Dačić kategorično odbacuje i glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se “istopi” ogromni uticaj koji ima Vučić:

“To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je riječ o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove.”

/Večernje novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender