16. 10. 2021.

Srbija brine i brinuće o svojim građanima

“Za nas je bitno da Srbi budu jedinstveni i da najbolje zaštite svoje interese”, rekao je Dačić novinarima prolazečhi kroz manastirsku portu okružen snažnim obezbjeđenjem.

Prema njegovim riječima Vlada Srbije na ovaj način želi da prenese i poruku mira i potrebe za zajedničkim životom na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje da li je potrebno toliko obezbjeđenje Dačić je rekao da njemu obezbjedjenje na KiM ne treba, i da ljudi kojima je okružen nisu pripadnici njegovog ličnog obezbeđenja, već pratnja koja mu je dodijeljena za ovu posetu.

Upitan da li će napusiti portu manastira nakon razgovora sa vladikom Teodosijem budući da je u centru mjesta predizborni skup liste “Građanska inicijativa srpska” čiji nastup na lokalnim izborima na KiM podržava vlada Srbije, Dačić je odgovorio potvrdno.

“Nije moje da učestvujem na partijskim skupovima, ali jasno se zna koga Srbija podržava”, rekao je Dačić.

U pozivu koji je “Srpska” ranije uputila medijima da isprate skup najavljeno je obraćanje čelnika te liste Vladete Kostića, kandidata za gradonačelnika Branimira Stojanovića i narodnog poslanika Zvonimira Stevića, ali ne i premijera Dačića.

Izvor: Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender