25. 10. 2021.
Bomba na Tačijeve prostorije

Nova eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

U incidentu nije bilo povrijeđenih, javlja Tanjugov izvještač sa lica mjesta. U trenutku eksplozije Đerić je u stanu bio sa suprugom i ćerkom.

Pričinjena je materijalna šteta na stanu porodice Đerić u Ulici Tanaska Rajića. Na licu mjesta su pripadnici kosovske policije.

Ovo je u posljednja 24 sata druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, nakon što se juče rano ujutru u sjevernom delu Kosovske Mitrovice dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Kancelarija za KiM osudila napad

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila napad na stan Ninoslava Đerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative “Srpska”, koji se dogodio nešto poslije ponoći u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

“Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebalo da osujeti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini i da na tim izborima pobijede”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, koja ocjenjuje da je u pitanju “još jedna gruba provokacija koja se dogodila za manje od 24 časa u sjevernom delu Kosovske Mitrovice”.

Kancelarija za KiM još ističe da će “samo pobjeda na izborima 3. novembra dovesti do osnivanja Zajednice srpskih opština, preko koje će srpski narod odlučivati o svojoj sudbini i sudbini svoje djece”.

“Samo neko ko to ne želi i ko pokušava da Beograd trajno ukloni sa prostora Kosova i Metohija, vinovnik je ovog zločina. Kancelarija za KiM naoštrije osuđuje bombaški napad na stan Ninoslava Đerića i poručuje da srpski narod neće odustati od toga da svoju sudbinu uzme u svoje ruke, kao i da će Beograd više nego ikada ranije, biti sa svojim narodom u pokrajini”, ističe se u saopštenju.

Kancelarija u saopštenju zahteva da nadležni organi veoma ozbiljno shvate ovaj i sve dosadašnje napade, kao i posljedice koje ovakvi zločini mogu izazvati.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se koliko danas, počinioci ovog napada pronađu i zatvore. Takođe, poručujemo da ćemo nastaviti da ulažemo napore da se život u pokrajini normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbednost celokupnog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, dodaje se u saopštenju.

/RTS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender