Pakova razočarana blokadama u BiH

Pakova je novinarima rekla da je razočarana trenutnim blokadama u BiH koje su “proistekle iz nesposobnosti stranačkih lidera da nađu rješenje za provođenje te odluke”.

“Cijeli problem u vezi provođenja te odluke mogao bi se jednostavno riješiti da za to postoji politička volja. Ukoliko se svako pitanje bude tako dugo rješavalo, BiH u dalekoj budućnosti neće stići u EU”, ocijenila je Pakova.

Navodeći da je BiH na začelju regije po provođenju reformi potrebnih za približavanje EU, Pakova je istakla da su za takvo stanje odgovorni njeni političari, koji bi zbog toga trebali da snose posljedice.

Prema njenim riječima, EU nema stvarnih mehanizama za kažnjavanje političara, osim uskraćivanja sredstava iz IPA fondova, od čega opet najveću štetu imaju građani i društvo.

Ona je dodala da bi građani BiH trebali biti ti koji će kazniti svoje političare, odnosno natjerati ih da rade svoj posao.

Pakova je danas u Sarajevu održala predavanje o temi “Saradnja Evropske narodne stranke sa zemljama Balkana”, koje je organizovalo predstavništvo fondacije “Konrad Adenauer” u BiH i Centar za nove incijative.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender