25. 10. 2021.

Pomama za grijalicama u Srpskoj

Prodavci, koji zadovoljno trljaju ruke, ističu da su kupci za ove uređaje zainteresovani još od početka oktobra, a najviše kupuju grijalice i kamine.

“U prodajnim objektima ‘Mercatora’ širom RS primjetno je povećana potražnja i prodaja uređaja za grijanje. Osluškujući zahtjeve i potrebe naših kupaca, prilikom odabira akcijskih artikala obavezno se vodi računa da su uključeni i sezonski artikli”, kazala je Tatjana Raković, portparol tržnog centra “Mercator BL”.

Rakovićeva dodaje da trenutno po akcijskoj cijeni imaju uljni radijator 2.000 W, sa devet rebara, po cijeni od 56,90 KM i kalorifer 2. 000W po cijeni od 16,90 KM.

Kako kaže, uvijek nastoje da za svoje kupce obezbijede širok asortiman sezonskih artikala po povoljnim cijenama.

I u banjalučkom “Obi marketu” kažu da su kupci za grijna tijela zainteresovani još od početka oktobra, te da najviše biraju najjeftinije grijalice.

“Masovno kupuju zračne i kvarcne grijalice. Cijena ovih uređaja kreće se od 25 do 50 maraka”, kazali su iz ovog marketa.

Da je počela aktivna prodaja i potražnja uređaja za grijanje, potvrdila je i Sanja Timarac, marketing menadžer “Centruma”, koja je kazala da pravu pomamu tek očekuju.

“Iako je u prodajnom asortimanu stalno prisutna zastupljenost ovih artikala, s prvim hladnim danima osjetna je povećana prodaja grijnih tijela, ali još veću očekujemo u narednim danima”, navela je Timarčeva.

U prilog tome ide i izjava jednog Banjalučanina, koji je kazao da je uzeo kredit kako bi se snabdio alfom za zimu.

“Već sam obezbijedio ogrev, pa sada moram da kupim kvalitetan šporet kako bih zagrijao kuću. Raspitao sam se o cijeni šporeta i kod većine trgovaca kreće se od 300 do 800 maraka”, naglasio je on.

Cijene:

Grijalice 20-40 KM

Konvektor 50-200 KM

Uljni radijator 70-200 KM

Kamini 250-870KM

Šporet na čvrsto drvo alfa 330-740KM

Šporet na čvrto drvo smederevac 380-560KM

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender