21. 10. 2021.

Poštanske markice imaju naziv Srpske

Iz Agencije navode da nije tačna izjava direktora “Pošta Srpske” Jasminke Krivokuće da svako obilježje Republike Srpske na markici znači zaustavljanje izdavanja tih poštanskih markica.

U saopštenju se navodi da je Zakonom o poštama BiH jasno propisano da svaka poštanska marka mora da ima identifikaciju BiH, entiteta i poštanskog operatera.

“Shodno ovim odredbama Zakona, sva izdanja poštanskih maraka na koje je Agencija za poštanski saobraćaj dala saglasnost `Poštama Srpske` imaju naziv entiteta Republika Srpska i ni za jednu poštansku marku Agencija nije `Poštama Srpske` uskratila saglasnost za njenu emisiju zbog ovog obilježja, odnosno naziva Republika Srpska”, dodaje se u saopštenju.

Krivokuća je nedavno upozorila da je za “Pošte Srpske“ potpuno nepovoljan nacrt novog zakona o poštanskim uslugama na nivou BiH, jer se njime predviđa prenos svih nadležnosti na Agenciju za poštanski saobraćaj BiH i Ministarstvo transporta i komunikacija BiH.

“Već imamo probleme sa radom Agencije, od kojih moramo imati dozvolu za izdavanje poštanskih markica, a svako obilježje Republike Srpske na markici znači zaustavljanje izdavanja tih poštanskih maraka“, navela je Krivokuća.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender