18. 10. 2021.

Srbija za dvije godine na zdravim nogama

Zorana Mihajlović je istakla da su u SNS-u izuzetno ponosni na postignute rezultate, da su uspjeli da pokažu da znaju da donose odluke i rješavaju probleme.

– Istina je da je to nagrada i jesmo ponosni, ali za nas je to još veća obaveza i odgovornost, jer to poverenje koje uživamo ne sme da bude iznevereno – rekla je Mihajlovićeva, koja je i ministarka energetike u Vladi Srbije.

Potpredsjednica SNS-a naglasila je da će ta stranka nastaviti kao i do sada da vodi iskrenu politiku, bez kalkulisanja i bez kompromisa.

– Naša želja da učinimo sve, ali baš sve, da investori dođu ovde i i otvore nova radna mesta, to će biti naš glavni zadatak. Cilj nam je da naša deca ostanu u Srbiji, a ne da odlaze kao u prethodnih deset godina – naglasila je ona.

Prema njenim riječima, “pod hitno” će se krenuti sa reformom javnog sektora i smanjivanjem administrativne procedure.

– Srbija za dve godine može da očekuje da je na zdravim nogama. To znači da nema više tako visoki javni dug, da nemamo rast nezaposlenosti. Mi smo već zaustavili rast nezaposlenosti, ali hoćemo da u narednih pet godina smanjimo nezaposlenost najmanje za 10 procenata, to je veliki zadatak za sve nas – ukazala je ona.

Mihajlovićeva je rekla i da će uskoro Izvršni odbor stranke doneti odluke o radu lokalnih funkcionera i direktora preduzeća i naglasila da svi u stranci moraju efikasno da rade.

– Cilj je da Srbija ide brže u promene, zato svi moraju da budu efikasni i ne smeju da urade ništa protiv zakona, u suportnom zna se gde će im biti mesto. Mi nećemo nikoga sačuvati, niti našeg niti bilo kog drugog – poručila je ona.

Mihajlovićeva je najavila da će lider SNS-a Aleksandar Vučić u ponedjeljak na svečanom obilježavanju pet godina od osnivanja stranke predstaviti Akcioni plan, koji će sadržati detaljne mjere i prijedloge za naredni period.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender