19. 10. 2021.

Vodu iščekuje 170 domaćinstava Stričića

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Zlatko Sladojević rekao je da je do 1. oktobra trebalo da bude završena primarna vodovodna mreža u dužini od 28 kilometara, ali da je do sada urađena tek polovina posla.

“Ne znam u čemu je problem i zašto su radovi obustavljeni. Vodu još nisu dobili zaseoci Lokvari, Dujakovci, Gornji i Donji Lusići. U ime Savjeta mjesne zajednice uputili smo molbu Centru za razvoj i unapređenje sela Banjaluka koji je nosilac ovog projekta da obave razgovor sa izvođačem radova i vide zašto su radovi stali”, rekao je Sladojević i dodao da još nisu dobili odgovor.

Glavni izvođač radova primarne vodovodne mreže u Stričićima je sarajevska firma “Radis”.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Banjaluka Milenko Šarić je objasnio da radovi nisu prekinuti, već se izvode usporenim intenzitetom.

” To mora biti završeno u idućih 30 do 40 dana. Sa izvođačem radova je dogovoreno da se pojača intenzitet radova u suprotnom bićemo prinuđeni na represivne mjere”,  rekao je Šarić i dodao da su završeni radovi na priključnom i poteznom cjevovodu,  prepumpnoj stanici, rezervoaru zapremine 150 kubika iz kojeg će se snabdijevati naselja koja gravitiraju podsistemu Vulini.

Kazao je da ovaj dio vodovodne mreže pripada sistemu Banjica.

“Zbog teritorijalne razuđenosti naselja i konfiguracije terena u ovoj mjesnoj zajednici formirana su dva podsistema Stričići i Vulini. Podsistem Stričići je već integrisan u vodovodni sistem Banjica, dok se na podsistemu Vulin izvode radovi na polaganju  cjevovoda”,  rekao je Šarić.

Mještani zaseoka Lokvari, Dujakovci, Gornji i Donji Lusići željno očekuju vodu koja im, kako kažu, znači sve.

“Voda nam je prijeko potrebna, jer ne znamo da li je gore ljeti kada su visoke temperature ili zimi kada padaju veliki snjegovi, jer vodu moramo nositi sa bunara ili obližnjih izvora”, ističu mještani i dodaju da se nadaju da će voda stići i u njihove domove.

Vrijednost

Šarić kaže da vrijednost ugovorenih radova sa preduzećem “Radis” iznosi 615.000 KM.

“Do sada je za izvedene radove uplaćeno 350.000 KM”,  rekao je on.

Izvor: Glas Srpske

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender