19. 10. 2021.

Kneževu prijeti finansijski kolaps

Odbornici nove skupštinske većine, predvođeni članovima SNSD-a i SDS-a, ponovo su početkom ovog mjeseca uputili dopis Vladi RS u kome su upozorili da su opštine dužne da izvijeste Skupštinu opštine svaka tri mjeseca o izvršenju budžeta, a da još nije počela procedura za izradu budžeta za 2014. godinu.

– Ta procedura je trebalo da započne u julu ove godine, ali od toga još nema ništa. Osim toga, postoji i niz nepravilnosti u vezi sa trošenjem novca iz ovogodišnjeg budžeta – navedeno je u dopisu koji je upućen u Vladu Srpske.

Odbornik SNSD-a u SO Kneževo Drago Popović izjavio je u petak “Glasu Srpske” da je stanje u ovoj opštini iz dana u dan sve gore. Naglasio je da je budžet za iduću godinu u opasnosti.

– Situacija je alarmantna, a problemi veliki. Ne znamo ni kako se novac troši, a u opštini je zbog neodržavanja sjednica pod znakom pitanja donošenje budžeta za 2014. godinu – rekao je Popović i dodao da niko ništa ne govori o zakazivanju nove sjednice opštine.

Politička previranja u Kneževu počela su kada je nova skupštinska većina zatražila smjenu predsjednika SO Bojana Lujića iz DNS-a, koji se na to oglušio, a sjednicu je 26. juna prekinuo bez saglasnosti.

Nova većina je sutradan u skupštinskom holu, jer nisu mogli da uđu u salu za sjednice, izglasala Lujićevu smjenu, a na njegovo mjesto izabrala Radomira Marića iz SDS-a, ali predstavnici prethodne većine su odbili primopredaju.

Mišljenje o ovim događajima zatraženo je i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, koje je ocijenilo da je na sjednici 26. juna prekršen poslovnik. Predstavnici nove skupštinske većine istakli su da ova ocjena nije objektivna.
Prijave

Republička upravna inspekcija podnijela je nedavno Osnovnom sudu u Kotor Varošu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv načelnika opštine Bore Škeljića zbog neotklanjanja nepravilnosti kod donošenja rješenja o platama zaposlenih u opštinskoj službi. Prijave protiv njega podnijeli su zaposleni u ovoj opštini.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender