24. 10. 2021.

Petar Đokić jedini kandidat za šefa partije

Nakon sjednice Glavnog odbora SP-a u Banjaluci, portparol ove stranke Srđan Todorović rekao je da su u Glavni odbor bile pristigle tri kandidature za predsjednika SP-a.

On je pojasnio da je 48 gradskih, odnosno opštinskih organizacija za predsjednika stranke kandidovalo Đokića, šest opštinskih organizacija sadašnjeg predsjednika Izvršnog odbora Sašu Čudića, dok je jedna opštinska organizacija kandidovala potpredsjednika partije Ristu Marića.

“Na bazi pristiglih kandidatura i današnje rasprave, Glavni odbor je jednoglasno zaključio da se na stranački kongres 26. oktobra ide sa jednim kandidatom i da to bude sadašnji predsjednik Petar Đokić”, rekao je Todorović novinarima.

On je istakao da je Glavni odbor SP usvojio prijedlog konačne liste delegata za kongres, koji su predlagale opštinske i gradske organizacije, prijedlog konačne liste kandidata za članove Glavnog odbora, te prijedlog kandidata za predsjednika partije.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Saša Čudić, kojeg je šest opštinskih organizacija stranke predložilo za budućeg lidera socijalista, istakao je da mu je namjera bila da modernizuje partiju, za šta, kako ističe, ima ogromnu energiju.

“Jedan dio mojih drugova to nije prepoznao i nije bio za te promjene, a što se tiče moje kandidature neka ona, ipak, bude za neka buduća i srećnija vremena”, zaključio je Čudić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender