24. 10. 2021.

Amfilohije: Parada obešćastila brke Crnogoraca

“Ono što se juče dogodilo je obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore. Policija, koja je dobila zadatak da brani od nasilja one koji unose nemire i sukobe, našla se u obeščašćenom položaju”, rekao je mitropolit Amfilohije, komentarišući jučerašnje nerede u Podgorici tokom “gej parade”, čiji su simbol bili brkovi.

Prema njegovim riječima, ne treba da se skrnavi brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, moral Svetog Petra Cetinjskog i moral Svetog Vasilija Ostroškog.

“Nasilnim putem ne smije niti Crkva niti narod reagovati. Postoji način na koji se reaguje. Neka Bog unese mir i radost i neka vrati čast Podgorici i Crnoj Gori”, rekao je mitropolit Amfilohije tokom prve svete liturgije u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorska policija privela je tokom i nakon jučerašnje “gej parade” 60 lica zbog remećenja javnog reda i mira u Podgorici.

Portparol crnogorske Uprave policije Tamara Popović rekla je da je od ukupnog broja privedenih 21 maloljetnik.

U Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici juče do 15.00 časova primljeno je 18 policajaca, koji su obezbjeđivali današnju gej paradu, od kojih je jedan teže povrijeđen.

Gej parada, na kojoj je učestvovalo oko 100 lica, održana je juče u Podgorici uz jake mjere obezbjeđenja. Policija nije dozvolila protivnicima da se približe maršruti povorke, a na više mjesta u gradu demonstranti su se sukobili sa pripadnicima policije.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender