26. 10. 2021.

Bosić: SDS smeta SNSD-u u Sarajevu zbog raznih dilova

Komentarišući Dodikovu tvrdnju da je “gotova stvar” smjena kadrova SDS-a u Sarajevu, Bosić je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da SNSD-u i Dodiku ne odgovara platforma o usaglašenom djelovanju sa SDS-om, jer im “veže ruke” u vezi s mnogim pitanjima.

“To što traže pomoć iz Federacije BiH za eliminaciju kadrova SDS-a u Sarajevu više govori o njima i njihovim namjerama. Ja bih to rekao kao što narod kaže – čega se pametan stidi budala se ponosi”, kazao je predsjednik SDS-a.

Ističe da ne očekuje ništa posebno u četvrtak, kada treba da se održi sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i kada treba da se, prema najavama, poslanici izjasne o inicijativi SNSD-a o smjeni kadrova SDS-a u Savjetu ministara BiH.

“Mi ćemo ići s jasnim stavom, koji je poznat javnosti i mislim da je svima sve poznato. Maske su pale. Karte su na stolu i jasni su motivi svake strane što ovo rade. SDS će se prilagoditi svakom rezultatu glasanja”, kazao je Bosić.

Naglasio je da SDS nije tražio ni od koga podršku za svoje kadrove u Sarajevu, za razliku od Dodika, “koji ne samo da je tražio podršku nego je nudio ustupke koji su na štetu RS za glasanje protiv kadrova SDS-a u zajedničkim organima”.

“Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, rekao je da je postigao dobru cijenu za glasanje protiv kadrova SDS-a u vidu zajedničke gradnje hidroelektrana u srednjem toku rijeke Drine”, naveo je Bosić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender