20. 10. 2021.

Dodik: Gligorić je ogrezao u lopovlucima i kriminalu

Tvrdi da se SNSD-u ne mogu pripisati optužbe koje iznosi Gligorić.

– Pokazaće se na kraju da iza Gligorićevih tvrdnji stoji pokušaj da skrene pažnju s lopovluka i kriminala u kojem je ogrezao, a to će se na kraju pokazati – tvrdi Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Potrebno je, dodao je, da se pusti nadležnim organima da sve ispitaju.

Gligorić je danas teško optužio određene osobe u SNSD-u zbog navodnih kriminalnih radnji, te naveo da osobe koje nije htio da imenuje prijete njemu i njegovoj porodici, ali i da će istražiti i neka neriješena ubistva, kada odu ljudima koji su sada, tvrdi, involvirani u taj problem.

Ustvrdio je da predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik “ima objektivan problem, jer u SNSD-u postoji najrazorniji kriminal koji je okovao ovu zemlju“.

Tvrdi i da su “za vrijeme ove vlasti SNSD-a mnogi tragovi krvavi i mnoga ubistva nisu riješena“.

S druge strane, Dodik kaže da je Gligorić smijenjen, jer nije radio na odgovarajući način te da je izgubio i stručne kriterijume.

– Gligorić je sedam godina rukovodio Geodetskom upravom i smijenjen je zato što nije upravljao na najbolji mogući način; rekao je Dodik navodeći da je još ranije ukazivano na Gligorićeve propuste u radu.

Davno su mu, kaže, ukazivali na njegove „lažne diplome i doktorate“, ali je na institucijama da to preispitaju.

Gligorića je još optužio da želi da se ovim istupima posljednjih dana prikloni opoziciji, „kupujući zaštitu i želeći da na taj način pobjegne od odgovornosti“.

Kaže da gotovo da nema nijednog direktora neke od uprava u RS da je bio sedam godina u mandatu kao što je bio Tihomir Gligorić, a da je „počeo da galami kada su pokrenute istrage protiv njega“.

– Smatrao sam da je neophodno da ostane da radi, u nadi da će se riješiti mnogi problemi; rekao je Dodik i dodao da Gligorić godinama ništa nije činio da riješi te probleme.

Ako je, kaže, bilo nekih nepravilnosti, nadležni organi treba da preispitaju, bez obzira o kome se radi, jer „niko u RS nije zaštićen“.

Dodik je ustvrdio da je “Gligorić, koliko je on razumio, u Specijalnom tužilaštvu i da bi najbolje bilo da taj proces bude završen, pa da tek onda da nešto komentariše“.

I iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata najoštrije su odbacili, kako navode, optužbe i monstruozne konstrukcije koje je danas na račun stranke iznio bivši direktor Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Tihomir Gligorić.

– Osoba koja je smijenjena zbog propusta u radu i koja će pred nadležnim institucijama morati da objasni punu prirodu i karakter svog sedmogodišnjeg mandata, nema pravo da drži moralne lekcije bilo kome – stoji u saopštenju SNSD-a.

Tvrde da je očigledno da Gligorić sebe „prikazuje žrtvom da bi pribavio sažaljenje javnosti i galamom koju podiže pokušava da prikrije činjenicu da nezakonitosti na koje sada ukazuje vode direktno do njega“.

– Postoje institucije RS-a koje treba da urade svoj posao po zakonu, zato je i razumljiva Gligorićeva nervoza i nestrpljenje – ističe se u saopštenju SNSD-a.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender