18. 10. 2021.

Gligorić: Prijete mi smrću!

Poslije saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka u svojstvu svjedoka u slučaju prijedorskog preduzeća „Trgoprodaja“, Gligorić je rekao novinarima da mu „mnogi prijete likvidacijom zbog borbe protiv zemljišne i građevinske mafije, kriminala, korupcije i nepotizma“.

„Onima koji mi prijete poručujem da nisam sve rekao i da ću svoju borbu nastaviti, nadam se uz podršku javnosti, da konačno otpočne poštena istraga kada je u pitanju kriminal u državnom vrhu, odnosno unutar SNSD-a“, rekao je Gligorić.

On nije želio da govorio ko mu prijeti, jer, kako kaže, prijetnje nije imao kome da prijavi i ne vjeruje da ga direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić može zaštiti.

Gligorić je rekao da je polovinom godine podnio krivičnu prijavu protiv nadležnih u „Trgoprodaji“, od koje je Republička uprava kupila poslovni prostor za potrebe Područne jedinice mjenicom bez pokrića.

„Uvjeren sam da ćemo pitanje zemljišne mafije morati riješiti unutar SNSD-a, jer ja sam član SNSD-a, ne smiju da me istjeraju iz partije. Smatram da SNSD može da vrati ‘ljudsko lice’ i povjerenje građana nakon što pohapsi nekoliko bitangi, koji su u Banjaluci svima poznati po zlu“, smatra Gligorić.

On kaže da policija i tužilaštvo žele da zamijene teze da bi njega diskreditovali, pominjući krivične prijave protiv njega, a ne njegove protiv „zemljišne mafije“.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender