Godišnjica SNS: Vučić najavio da će Srbija biti u EU 2020! (FOTO)

Skupu, pored lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, prisustvuju i brojni visoki evropski, svjetski i regionalni zvaničnici, a kako je najavljeno okupljenima se obratito i osnivač partije – predsjednik Srbije Tomislav Nikolić koji je dočekan ovacijama.

– Ja ne bih mogao bez vas, kao što otac ne može bez dece. U mojim ste mislima, mojim stremljenjima, moja ste briga i zebnja, moja ljubav. Bez vas bih bio usamljen. Pre pet godina časno smo poneli natovareni krst. Budite sigurni, ja se nisam promenio i neću. Zameram samo što su se mnogi sklonili hlad i prepustili borbu samo najhrabrijim, na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Neka interes Srbije uvek bude na početku i na kraju vaših želja. Trudite se da veliko poverenje koje građani Srbije imaju u vas ne izigrate. Na mnogaja ljeta, živela Srpska napredna stranka, živela Srbija – rekao je predsednik Srbije.

nikolic godišnjica

U “Kombank Areni” nalazi se preko 30.000 ljudi, dok je ispred ostalo još oko 15.000 ljudi.

Na samom početku primjetno je i prisustvo porodice Đoković, a premijer Srbije Ivica Dačić bio je spriječen, međutim, uputio je telegram.

– Pobedom Tomislava Nikolića i SNS na izborima stvoreni uslovi za promene u Srbiji. To nam je dalo snagu da odbijemo da krijemo probleme, već da ih redom rešavamo – piše u telegramu.

Velikim ovacijama i aplauzom dočekan je predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

– Pre svega, želim da se izvinim svim ljudima koji nisu mogli da uđu u Arenu večeras, čuo sam da ih ima napolju oko 15 hiljada – rekao je Vučić i pozvao sve da ustanu kako bi još jednom pozdravili predsjednika Srbije Tomislava Nikolića “zbog svega što je učinio za Srbiju”, a zatim nastavio govor.

– Ja sam svoj govor pisao 10 dana, a čisto sumnjam da ću išta od toga i pročitati. Pre pet godina godina sebi smo postavili težak zadatak. Svi smo delili snažnu veru i odlučnost da krenemo napred. Znali smo da su Srbiji trebale promene. Zajedno smo uspeli da vratimo poverenje naših građana, a nikada im nismo govorili bajke. Srpska napredna stranka je rođena iz potrebe Srbije da preživi. Nismo se okupili da slavimo, danas sabiramo šta smo uradili i ono što ćemo tek uraditi. Mi hoćemo da Srbija pobedi, makar i mi privremeno gubili. Pesimista sam po prirodi, ali i borac koji ne spušta glavu. Sve bi bilo drugačije da nismo napravili Srpsku naprednu stranku i da Evropi nismo dokazali da je ovo tim koji radi za dobro Srbije.  – rekao je Vučić.

sns godisnjica vučić

On je pozvao bivše političare koji su bili na vlasti da odgovore koji je od velikih srpskih poslova završen za vrijeme njihove vladavine.

– Celu našu lepu Srbiju povešćemo napred. Zamislite gde bi bili danas da nismo napravili promenu u razmišljanju. Ja ne umem da organizujem sahrane, bolji sam kad pravim rođendane, što se i vidi. Mi smo dotakli dno i sada moramo opet da gradimo kuću od temelja. Naša je obaveza da povećamo fiskalnu odgovornost, ali i da ne zapošljavamo partijske rođake u državne institucije. Bez zdravog privatnost sektora nema privrede, nema napretka i nema naše budućnosti. Svi koji su krali moraju biti u zatvoru. Nema više povlašćenih  – dodao je Vučić.

Proslavi petogodišnjice stranke prisustvuju bivši šef italijanske diplomatije i savjetnik vicepremijera Vučića Franko Fratini, predsjednik Parlamentarne Skupštine Savjeta Evropske Žan Klod Minjon, bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda, specijalni izaslanik ruskog predsjednika Vladimira Putina Aleksandar Mihajlovič Babakov, austrijski ministar poljoprivrede Niki Berlakovic.

– Mislim da je nezahvalno gledati u prošlost. Spremni smo na promene i da idemo u budućnost. Želja mi je da pomognem i da neke dobre stvari koje sam video u inostranstvu implementiram u Srbiju. Moramo da obezbedimo bolje sutra mladim ljudima. – rekao je ministar sporta Vanja Udovičić koji se pojavio kao nestranačka ličnost.

Obilježavanju kada je riječ o regionalnim liderima, prisutvuju predsjednik RS Milorad Dodik, kao i lider Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić, a prisutan je i Svetozar Marović.

U Areni su, pored ostalih, i španski senator i član Parlamentarne Skupštine SE Pedro Agramunt, potpredsjednik vladajuće mađarske partije Fides Lajoš Koša, generalni sekretar Evropske narodne partije Antonio Lopez, direktor Fondacije Konrad Adenauer Henri Bone, kao i predstavnici Putinove Jedinstvene Rusije i CDU Angele Merkel.

Proslavljeni sprski plivač Milorad Čavić pojavio se na skupu naprednjaka kao nestranačka ličnost i rekao da su država i narod izabrali svoje lidere i da treba da sarađujemo sa njima.

sns godišnjica 1

ISTORIJA SRPSKE NAPREDNE STRANKE!

Srpska napredna stranka zvanično je osnovana 10. oktobra 2008, a 21. oktobra je održana njena osnivačka skupština, kada je Nikolić izabran za predsjednika, a Vučić za zamjenika predsjednika.

Na parlamentarnim izborima u maju 2012. godine, koalicija Pokrenimo Srbiju, sa SNS na čelu osvojila je 73 skupštinska mandata, a u drugom krugu predsednickih izbora, Nikolić je pobijedio kandidata DS i dotadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Budući da je Nikolić podnio ostavku na mjesto predsjednika SNS zbog obavljanja dužnosti predsjednika, vršilac dužnosti predsjednika naprednjaka postao je Vučić, koji je potom aklamacijom na vanrednoj sjednici Skupštine SNS 29. septembra 2012. godine izabran za prvog čoveka SNS.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender