Le Penova pozvala Olanda da ode

U izjavi za francusku televiziju Frans 2, Le Pen je rekla da ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals nije prvi koji treba da podnese ostavku u ovom slučaju već “predsjednik republike koji je tako ponizio Farncusku da više nema nikakav autoritet”.

“Dobro se vidjela slabost, krhkost, te ličnosti koja je pod pritiskom nekolicine ljevičarskih đaka prekršila ne samo odluke vlade nego i zakon” rekla je Le Pen i dodala da je ovim “dotaknuto samo dno”.

Ona je reagovala na odluku Olanda da dozvoli petnaestogodišnjoj Romkinji Leonardi Dibrani, koja je prošle nedelje protjerana na Kosovo sa ostalim članovima njene porodice zbog neregularnog imigrantskog statusa, da se vrati u Francusku, ali sama.

Slučaj proterivanja djevojčice sa porodicom i njeno privođenje dok je bila na školskoj ekskurziji izazvao je burne kritike francuske javnosti i proteste đaka.

Oland je rekao da je protjerivanje, prema izvršenoj istrazi, urađeno u skladu sa zakonom ali je dozvolio Leonardi ako želi da se vrati da nastavi školovanje u Francuskoj. Njena prva reakcija je bila da odbija, i da ne želi da se vrati sama bez svojih roditelja i petoro braće i sestara.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender