Mihajlović od subote u Sampdoriji?

Miha mijenja Petkovića u Laciju?

Po navodima emisije RAI “Domenika sportiva” Petković se nije vratio u Rim sa ekipom poslije poraza u Bergamu.

Lacio je izgubio od Atalante i poslije osam kola je na poziciji 9, sa 11 osvojenih bodova. Petković je po dolasku iz Siona preporodio ekipu i doveo je do Kupa Italije prošle sezone, ali je nezadovoljan igrom podneo neopozivu ostavku.

Kako prenosi RAI, predsjednik “bijelo-svjetloplavih” Klaudio Lotito i sportski direktor Iglji Tare pokušavaju da ubijede hrvatskog stručnjaka da odustane od odluke.

Na zvaničnom sajtu Lacija nema nikakvih informacija.

Italijanske kolege prenose da je favorit za Petkovićevog nasljednika još uvijek važeći selektor Srbije, koji je u dresu rimskog kluba proveo šest izuzetno uspješnih godina.

Mihajlović je kao igrač Lacija osvojio titulu u Serie A, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, posljednji Kup pobjednika kupova i Superkup Evrope. U 190 mečeva dao je 32 gola, uglavnom iz prekida. Beskompromisni nastupi učinili su ga herojem navijača.

“Lacio još poriče, ali Petković je umoran, a Mihajlović je spreman”, navode Italijani, koji podsjećaju da je stalna adresa selektora Srbije u Rimu.

Siniši Mihajloviću ugovor sa FS Srbije ističe u decembru, a u ovom trenutku neizvjesno je da li će potpisati novi. Ranije u nedjelju mediji u Italiji i Srbiji prenosili su da je Katanija, koju je Mihajlović sa uspjehom vodio, ponudila srpskom selektoru da se vrati, ali da je on to odbio.

Petković je na klupu Lacija stigao početkom ljeta 2012, i za kratko vrijeme ostvario veoma dobre rezultate, a vrhunac sezone bio je trijumf u Kupu, u duelu sa gradskim rivalom Romom. Jedini strijelac nameču bio je Senad Lulić, kojeg je Petković vodio ranije u dva kluba (Belincona, Jang Bojs).

Izvan Švajcarske, u kojoj je još od igračkih dana, Petković je pre Lacija radio samo jednu sezonu – u Samsunsporu.

/b92, RAI, gazzetta.it/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender