16. 10. 2021.

Na parkingu iza zgrade Policije Distrikta službenik Vlade peče rakiju?!

Dakle, u centru grada imamo cjelokupan proizvodni proces “šljivovice”, grupu okupljenih građana oko montiranog kazana, koji bezbrižno peku rakiju vodeći računa isključivo da prerana destilacija (pečenje) ukomljene šljive ima za posljedicu da se zbog nepotpuno prevrelog šećera plodova dobije manje rakije, dok prekasnom destilacijom komine, uz znatan gubitak alkohola, može se i dogoditi da krovina potone i da znatno kvari cijeli sadržaj, svojim lošim sastojcima.

“Ovdje se ne može živjeti, jer se osjeti užasan smrad koma. Više puta smo se obraćali nadležnim insitucijama, ali oni jednostavno nisu uradili ništa, iz nama nepoznatih razloga.

Ovo je sramota za jedan grad.

Uostalom sramota za sve nadležne institucije, ako takvi uopšte postoje. Zar je moguće da neko peče rakiju u centra grada- na parking prostoru? Smrad se čuje do pješačke zone” – između ostalog rekao je jedan od očajnih građana.

Neradnim danima zakoni ne važe u Brčkom. – zaključuje očajni građanin.

Inače, ovaj čin pečenja rakije u centru grada je sada već postala tradicija, jer je ova “vesela mašina” bila instalirana i prošle godine.

Upravo su nadležne institucije stimulisale pečenje rakije i omogućile da pečenje rakije u centru grada postane tradicija, što predstavlja apsurd.

Nije jasno zašto su se nadležne institucije oglušile o ovu neoubičajenu pojavu, koja se dešava ovih dana u Brčkom.

Prema redoslijedu stvari koji se dešavaju, sada je za očekivati monitranje kazana za pečenje rakije ispred Skupštine Brčko distrikta BiH, Policije i ostalih nadležnih institucija, jer to jednostavno tako može.

U ovom dijelu grada nekada su u Brčkom postojala igrališta za djecu, koja su pretvorena u organizovana mjesta za produkciju rakije, sve to propraćeno užasnim mirisom ukisle komine.

Nijedna nadležna institucija nije reagovala.

Istina, veseli kazan u centru grada obiđu ponekad i neki od službenika određenih institucija, ali se valjda samo popije i pojede, pa nastavi dalje.

Upravo je tu nekada bilo zelenilo i igralište za djecu.

Ko je dozvolio da se uništi igralište za djecu?

Dakle, djeca u centru grada nemaju igrališta, ali zato odrasli imaju kazan za pečenje rakije.

Da li će vesela mašina obaviti svoj posao do kraja, a posebno da li će se vratiti naredne godine u istoj vrijeme, ostaje da vidimo?

Izvor: Infobrcko.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender