Oduzeti nosači zvuka, slike, sportska obuća …

Tokom 11 kontrola oduzeti su nosači zvuka i slike u vrijednosti 5.814 KM i sportska obuća u vrijednosti od 1.975 KM, a, zbog počinjenih prekršaja, subjektima kontrole izdato je 14 prekršajnih naloga.

Inspektori su u jednom slučaju zbog nepotpunih deklaracija izdali rješenje i privremeno zabranili promet robe, gdje su do otklanjanja nepravilnosti van prometa stavljeni autodijelovi u vrijednosti 1.660 KM.

Tržišna inspekcija Republike Srpske je od 30. septembra do 6. oktobra izvršila 36 inspekcijskih kontrola u prodavnicama, tržnim centrima, skladištima, fotokopirnicama i pijacama.

Vršena je kontrola nadzora intelektualne svojine, i to nosača zvuka i slike, robni žig i zaštita autorskih prava, te sa aspekta nelegalne trgovine gdje su kontrolisane prodavnice autodijelova, podrumi pića i kineske prodavnice.

Tržišna inspekcija Republike Srpske je početkom oktobra učestvovala u operativnoj akciji Ministarstva bezbjednosti BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je provedena u cilju otkrivanja i oduzimanja krivotvorene robe na prostoru Republike Srpske.

Foto:Ilustracija
/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender