22. 10. 2021.

Poslanici SNSD-a glasaće za smjene članova SDS-a

Nakon sastanka sa poslanicima i delegatima u parlamentu BiH, te ministrima u Savjetu ministara iz SNSD-a, Dodik je novinarima rekao da se razgovaralo o predstojećim sjednicama Predstavničkog doma i Doma naroda Palamentarne skupštine BiH, na čijem su dnevnom redu i određene smjene.

“SNSD je u proteklom periodu definisao sve kapitalne politike koje dolaze iz Republike Srpske na nivo BiH, a svi prigovori koji dolaze od SDS-a s tim u vezi apsolutno ne stoje, jer je SNSD odgovorna politička partija”, naglasio je Dodik.

On je potvrdio da su zauzeti stavovi o zakonima, koji će biti pred komisijama ili pred Predstavničkim domom parlamenta BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković rekao je da će na zasjedanju u četvrtak, 24. oktobra, prva tačka biti smjene kadrova SDS-a, odmah nakon poslaničkih pitanja.

Živković je dodao da je SDS pridobio podršku SDA za svoje stavove o ovoj temi.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu BiH Drago Kalabić rekao je da ne vjeruje u mogućnost da smjene kadrova SDS-a budu blokirane u Domu naroda.

Sastanku su prisustvovali i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović.

Savjet ministara BiH razmatraće u srijedu, 23.oktobra, inicijativu SNSD-a za smjenu ministara i zamjenika ministara iz SDS-a, potvrđeno je Srni u Savjetu ministara BiH.

Kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande je 19. septembra zaprimio inicijativu Kluba poslanika SNSD-a za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, koju je dostavio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

U inicijativi koja je upućena Berćiroviću, SNSD traži smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender