26. 09. 2021.

Ronaldo na Ibru, Hrvati na Island

Plasman na Svjetsko prvenstvo izboriće selekcije koje budu bolje poslije dvije odigrane utakmice baraža, koje su na programu 15. i 19. novembra.

Domaćini u prvom mečevima biće Portugal, Ukrajina, Island i Grčka. Žrijeb za grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu održaće se 6. decembra.

Plasman na Mundijal iz Evrope već su izborili Belgija, Italija, Njemačka, Holandija, Švajcarska, Rusija, Engleska, debitant Bosna i Hercegovina, te branilac titule Španija.

Na Mundijalu će pored domaćina Brazila iz Južne Amerike učestvovati još Argentina, Čile, Kolumbija i Ekvador, iz KONKAKAF zone SAD, Kostarika i Honduras, a iz Azije i Okeanije su se izborili Iran, Japan, Južna Koreja i Australija.

Za dva mjesta će se kroz baraž boriti Urugvaj i Jordan, te Meksiko i Novi Zeland, a termini ovih dvomeča su 13. i 20. novembar.

Pet predstavnika Afrike biće poznato nakon revanš mečeva, a u prvim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Nigerija – Etiopija 2:1 (revanš 16.11), Senegal – Obala Slonovače 1:3, Kamerun – Tunis 0:0 (17. 11), Egipat – Gana 1:6, Alžir – Burkina Faso 2:3 (19. 11).

Pet puta do sada je šampion bio upravo Brazil, četiri titule ima Italija, Njemačka je tri puta bila najbolja, Argentina i Urugvaj po dva puta, a po jednu titulu imaju Engleska, Francuska i Španija.

Jubilarno 20. Svjetsko prvenstvo na programu je u Brazilu od 12. juna do 13. jula naredne godine.
Izvor. B92 | AK

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender