30. 11. 2021.

Slavica Đukić Dejanović pozvala Srbe da izađu na izbore

Ministarka je pozvala “sve da izađu na izbore” i istakla da joj je drago što je “u društvu onih koji razmišljaju na način da je to šansa za sve nas, da je to šansa za bolji kvalitet života”.

Svoju posjetu Kosovu i Metohiji ministarka je započela obilaskom Koronarnog i Internog odjeljenja u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica sa svojim kolegama, sa kojima je razgovarala “o unapređenju zdravlja u svim okolnostima, pa naravno i u predizbornim, izbornim i postizbornim okolnostima”.

Ministarka je u ZC Kosovska Mitrovica razgovarala sa direktorima zdravstvenih ustanova sa cijelog područja Kosova i Metohije.

– Razgovarali smo koliko je važno da se doktrinarni stavovi poštuju koliko je važno da prenesemo poruku da se posle 3. novembra neće ništa menjati za građane koji će imati potrebu da uđu u zdravstvene ustanove – rekla je Đukić Dejanović, i naglasila sledeće:

“Zdravstvene ustanove će najnormalnije funkcionisati, ono što je sigurno to je da je funkcionisanje zdravstvenog sistema na Kosovu i Metohiji grancija da će zapravo srpstvo postojati na Kosovu i Metohiji, malo je takvih sistema koji su vetar u jedra jednom narodu kao što je zdravstveni, obrazovni sistem, lokalna samouprava, dakle to su oni segmenti društva koji garantuju bolji kvalitet života kada se razvijaju, ono zbog čega sam ja danas bila ovde i razgovarala sa direktorima zdravstvenih ustanova”.

Slavica-Dj

Ministarka je istakla da će Republika Srbija finansirati zdravstvo na Kosovu i Metohiji i da će ono biti uređeno odgovarajućim aktima, kao i to da su “ljudi koji rade i primaju plate u zdravstvenom sistemu Kosova i Metohije po svim kriterijumima prioriteti i imaju neuporedivo veći stepen razumevanja baš zbog delikatnosti pozicije koju obavljaju, nego što je to situacija u drugim delovima Srbije”.

– Imaće sva ona prava koja imaju i svi drugi zdravstveni radnici i uvek po kadrovskom planu više nego što su to standardi za ostale – rekla je ministarka.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender