20. 10. 2021.

SNS slavi peti rođendan

Jubilej dočekuje u trenutku kada bilježi rekordnu podršku građana i zauzima odlučujuću poziciju u Vladi Srbije.

Petogodišnjica stranke biće obilježena velikim skupom u Kombank areni, kome će, pored zvanica iz Srbije, prisustvovati i brojni visoki evropski, svjetski i regionalni zvaničnici, a, pored lidera SNS Aleksandra Vučića, prisutnima će se obratiti i predsjednik Tomislav Nikolić.

Prema najavama funkcionera SNS, Vučić bi na centralnom skupu u Areni trebalo da predstavi novi akcioni plan, odnosno programski plan zadataka stranke za naredni period.

Lider SNS Vučić rekao je povodom petog rođendana stranke da njen rejting govori o tome da su građani u SNS prepoznali vrijedne, poštene ljude, kojima je dobrobit Srbije na prvom mjestu, a ne lični interesi.

Proslavi petogodišnjice stranke, prema saznanjima Tanjuga, prisustvovaće, kako se očekuje, bivši šef italijanske diplomatije i savjetnik vicepremijera Vučića Franko Fratini, predsjednik Parlamentarne Skupštine Saveta Evropske Žan Klod Minjon, bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda, specijalni izaslanik ruskog predsjednika Vladimira Putina Aleksandar Mihajlovič Babakov, austrijski ministar poljoprivrede Niki Berlakovic…

Obilježavanju bi, kada je riječ o regionalnim liderima, trebalo da prisutvuju premijer Crne Gore Milo Djukanović, predsjednik RS Milorad Dodik, kao i lider Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić.

U Areni bi trebalo da budu i španski senator i član Parlamentarne Skupštine SE Pedro Agramunt, potpredsjednik vladajuće mađarske partije Fides Lajoš Koša, generalni sekretar Evropske narodne partije Antonio Lopez, direktor Fondacije Konrad Adenauer Henri Bone, kao i predstavnici Putinove Jedinstvene Rusije i CDU Angele Merkel.

Uoči skupa u Areni, naprednjači su jubilej obilježili i svečanim akademijama u Novom Sadu i Nišu.

Vučić je u Nišu poručio da Srbija važnija od svih političkih stranaka, da je za SNS najvažniji cilj njen napredak i modernizacija i da naprednjaci imaju najveću podršku zato što nikada nisu lagali građane.

On je rekao i da SNS nikad neće postaviti pljačkanje našeg naroda kao vrhovni princip svoje politike, već će se uvijek tome suprostavljati.

Srpska napredna stranka zvanično je osnovana 10. oktobra 2008, a 21. oktobra 2008. je održana njena osnivačka skupština, kada je Nikolić izabran za predsjednika, a Vučić za zamjenika predsednika SNS.

Na parlamentarnim izborima u maju 2012. godine, koalicija Pokrenimo Srbiju, sa SNS na čelu osvojila je 73 skupštinska mandata, a u drugom krugu predsjednickih izbora, Nikolić je pobijedio kandidata DS i dotadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Budući da je Nikolić podnio ostavku na mjesto predsjednika SNS zbog obavljanja dužnosti predsjednika, vršilac dužnosti predsjednika naprednjaka postao je Vučić, koji je potom aklamacijom na vanrednoj sjednici Skupštine SNS 29. septembra 2012. godine izabran za prvog čovjeka SNS.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender