Tri medalje za Srbiju

Zlato je osvojila Ivana Popadić u savateu, srebro je pripalo Ivani Jandrić, a bronzom se okitio Nikola Milošević u sambou.

Srbija nastupa sa 17 takmičara i prvog dana takmičenja na borilišta su izašli takmičari u sambou, kada je Ivana Jandrić osvojila je prvu medalju za Srbiju.

Prvo kolo bila je slobodna a do finala pobijedila takmičarke iz Venecuele i Moldavije. U finalu je izgubila od takmičarke iz Rusije osvojivši srebrnu medalju do 68kg.

Drugu medalju osvojio je Nikola Milošević pobjedama nad tamičarima iz Italije i Argentine, u polufinalu ga je zaustavio takmičar iz Ukrajne. Nikola je u borbi za treće mjesto pobijedio takmičara iz Azerbejdžana i tako osvojio bronzanu medalju do 90kg, javlja B92.

Ivana Popović je najsjajnije odličje osvojila u nedelju, pobjedama nad takmičarkama iz Rusije i Kanade, a u finalu je savladala francusku protivnicu, u kategoriji do 52 kilograma.

Svjetske Borilačke Igre su međunarodni sportski događaj borilačkih vještina i sportova. Petnaest Olimpiskih i neolimpiskih sportova i vještina su trenutno na programu: aikido, boks, mačevanje, džudo, džiu džica, karate, kendo, kik boks, mau tai, sambo, savate, sumo, tekvondo, rvanje i vu šu.

Prve Borilačke Igre održane su 2010. u Pekingu.

Na ceremoniji otvaranja 18. oktobra izašli su takmičari učesnici iz 96 zemalja sveta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender