U Kragujevcu Veliki školski čas

Početak Velikog školskog časa zakazan je za 11 časova, a prethodno će u 10.30 biti služen moleban kraj humke strijeljanih đaka i profesora.

Povodom sjećanja na žrtve fašizma i kragujevačku tragediju biće izvedena poema “Čovečanstvo neka pogleda na sat” sastavljena od stihova iz pjesničkih knjiga Slobodana Pavićevića, književnika iz Kragujevca.

Priređivač poeme je Bratislav Milanović iz Kragujevca, a reditelj scenskog prikaza Milić Jovanovic iz Kragujevca.

U izvođenju poeme učestvovaće glumci kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra Mirko Babić i Marina Perić Stojanović i drugi mladi glumci.

Učestvovaće glumci Studentskog kulturnog centra, račanskog pozorišta i Pozorišta mladih Abrašević, Pozorisne radionice Doma omladine, Prve kragujevačke gimnazije, a doprinijeće i bogoslovi bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti”, studenti FILUM-a i đaci osnovnih škola.

Prema riječima reditelja Milića Jovanovića prvi put će se u scenskom prikazu čuti i njemački, engleski, francuski i španski jezik.

Njemačka “kaznena ekspedicija” strijeljala je u Kragujevcu, 21. oktobra 1941. godine, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Među žrtvama zločina bili su i đaci viših razreda gimnazije, kao i njihovi profesori.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender