16. 10. 2021.

Vjenčanje Jelene i Novaka na Svetom Stefanu?

NAŠ najbolji teniser Novak Đoković i njegova vjerenica Jelena Ristić razmišljaju o tome da se zavjetuju na vječnu ljubav na obali Jadranskog mora! Mada konačna odluka u vezi sa svim detaljima i lokacijom još nije do kraja donijeta, saznajemo da je par na pragu da organizuje ovaj romantični događaj na samom Svetom Stefanu, ili, pak, u neposrednoj blizini, u Miločeru, i to odmah poslije završetka Vimbldona sljedeće godine.

Novak-i-Jelena 12

Druga mogućnost je da to bude na dan njegovog rođendana, 22. maja, odnosno posle US opena, na jesen.

Tek, istog dana bi trebalo da se obavi i građansko i crkveno vjenčanje. Susret sa matičarem bi mogao da se održi na Kraljičinoj plaži, nekadašnjem ljetnjikovcu kraljice Marije Karađorđević i kralja Aleksandra. Plaža je i dobila ime po kraljici Mariji, kojoj je ona bila omiljeno izletište. Važi za najlepšu na cijelom jadranskom jugu, duga je oko 120 metara i okružena čempresima i maslinama. Zbog konfiguracije terena, pristup plaži je moguć samo čamcem, pa garantuje neophodan mir i privatnost tokom ceremonije.

Druga varijanta bi mogla da bude hotel “Maestral”, koji je jedan od najboljih objekata ovog tipa u cijeloj Crnoj Gori. Pored fantastične ponude soba i apartmana najviše kategorije, neposredno ispred je i hotelska plaža, na kojoj se sunce zadržava i do 20:30 uveče zbog odličnog položaja. Samim tim, cijeli ambijent je savršen za organizaciju ovakvih događaja.

nole i jelena

Što se tiče crkvenog vjenčanja, na samom poluostrvu Sveti Stefan nalaze se tri manje crkve. Jedna od njih je Sveti Stefan, po kojoj je ostrvo dobilo ime, a nalazi se na najuzvišenijem dijelu ostrva. Tu je i crkva Aleksandra Nevskog, dok je ona najmanja, posvećena Preobraženju, na samom ulazu u gradić, koji je uskim nasipom spojen sa kopnom.

U neposrednoj blizini je i manastir Praskvica, duša Paštrovića, kako ga zovu, koji je proteklog mjeseca obilježio 600 godina postojanja. U riznicama čuva zlatni krst cara Dušana, putir ruskog cara Pavla, rukopisno Jevanđelje iz 1600. Gavrila Cetinjca, freske i ikone neprocenjive vrijednosti, a temelji samog manastira potiču iz 1050. godine, dakle četiri ljeta prije podjele hrišćanstva.

nole i jelena 1

Prema našim saznanjima, ne očekuje se prevelik broj gostiju koji bi pristigli na vjenčanje u Crnu Goru u drugoj nedelji jula, s obzirom na to da je u planu da to bude događaj na koji će biti pozvani samo najbliži članovi porodice i dobri prijatelji. Novak i Jelena su se vjerili 23. septembra, na dan kada je Đoković proslavio 100. nedelju na ATP listi, odnosno na sedmogodišnjicu njihove veze.

/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender