“Alumina” će prijaviti sudiju

Izjavio je to predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” Mile Matić i naglasio da će prijava uslijediti odmah poslije sprovođenja procedure u tom postupku, te da je moguće i podnošenje krivične prijave za ličnu odgovornost sudije, piše “Glas Srpske”.

– Iskoristićemo sva pravna sredstva i to odmah poslije izjašnjenja advokatske kancelarije “Sajić”, koja zastupa Ukio banku, po našem podnesenom prigovoru i poslije odluke suda – kaže Matić.

Istakao je da je, bez obzira na brzu deblokadu žiro računa te firme poslije donošenja rješenja o izvršenju, nanesena ogromna šeta “Alumini” i Fabrici glinice “Birač” u čijem se sastavu nalazi. Dodaje da se u ovom slučaju radi o krivici jer je, kako je naveo, voluntarizam jednog sudije prouzrokovao ogromnu, nemjerljivu štetu “Alumini”.

– Tom sudskom odlukom narušen je kredibilitet firme, entiteta i ovog naroda i nanesena šteta veća od zahtijevanih 154 miliona. “Aluminu” već vide kao nesigurnog partnera. Sudija je bio upoznat s tim da blokada žiro računa u ovakvim firmama znači gašenje preduzeća, ekološku katastrofu, ugrožavanje interesa drugih, a presudu je donijela kao da se radilo o 150 maraka – kaže Matić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender