Mihajlović: Piksi pravi nasljednik

“Sve će biti jasnije do novembra i utakmica koje nas očekuju polovinom mjeseca. Ako Tomislav Karadžić ostane selektor FSS speman sam na razgovor, ali to ne znači da smo se već dogovorili. Jedina jasna stvar je, ako Karadžić ode sa mjesta predsjednika, onda nema razgovora sa njegovim nasljednicima”, rekao je Mihajlović za Sportski žurnal.

Mihajlovićev ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije ističe u decembru, a pojedini mediji spekulisali su da bi na klupi srpske reprezentacije mogao da ga zamjeni Dragan Stojković. Sadašnji selektor smatra da bi to bilo dobro.

“Ne zanima me ko šta piše i priča. Selektor sam do decembra, a poslije ćemo vidjeti. Ako odem iz reprezentacije, mislim da bi bilo dobro da Piksi bude novi selektor. Nisu to stvari o kojima bi trebalo da priča Siniša Mihajlović, jer će o tome odlučivati rukovodstvo FSS”, rekao je on.

Selektor Srbije je istakao da mu je savjest čista i da će selekcija Srbije biti ozbiljna reprezentacija ako nastavi dobro da igra, pošto se vidi da je na dobrom putu.

mihajlovic

“Za više od godinu dana koliko sam selektor, smaram da smo napravili mnogo pozitivnog. Belgija je potrošila 10 godina da bi došla do Mundijala. Ako sve bude kako treba, nama će biti potrebno manje vremena. Ovo je dug posao, moramo još da radimo da bi sve bilo kako treba. S druge strane, malo je potrebno da sve padne u vodu”, istakao je MIhajlović.

Reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, pošto je zauzela treće mjesto u Grupi A iza Belgije, koja se direktno plasirala na Mundijal i Hrvatske, koja će kroz mečeva baraža sa Islandom pokušati da izbori mjesto na turniru.

Mihajlović je rekao da bi volio da se Hrvatska plasira na Mundijal i da mu je žao što je savez te zemlje otpustio selektora Igora Štimca.

“Žao mi je zbog njegovog odlaska, jer je postigao cilj i odveo ekipu u baraž. Druga priča bi bila da kvalifikacije počinju sada, sa ovom našom reprezentacijom. Hrvati su imali oformljen tim koji dugo igra zajedno, a mi smo tek napravili naš tim. Kako su kvalifikacije išle svojim tokom mi smo igrali sve bolje, a oni sve slabije. Voleo bih, ipak, da odu na Mundijal”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao da će do kraja sljedeće nedejlje biti poznato sa kojim ekipama će repezentacija Srbije igrati prijateljske utakmice u novembru i da će FSS birati najjače protivnike, među kojima su Poljska, Turska i Rusija.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender