Pavlović: U Srebrenici popisano duplo više od stvarnog broja osoba

“Rezultati popisa su, kao i izbori u Srebrenici, već ranije dogovoreni i isplanirani na štetu srpskog naroda, kao i obično”, prenio je Pavlović ocjenu ove koalicije, koju čine sve srpske stranke i nevladine organizacije u ovom mjestu.

U njegovom saopštenju se tvrdi da na području ove opštine stvarno živi oko 65 odsto Srba i oko 35 Bošnjaka, a da će, prema saznanjima Koalicije, ovaj popis “pokazati” da je približno isti broj pripadnika oba naroda.

“I popis govori da se u Srebrenici sve unaprijed dogovori i da je ona ranije izrežirani politički projekat, jer su opstrukcije popisivača, instruktora i Popisne komisije u toku popisa potpuno slične scenariju koji je viđen za lokalne izbore 2012. godine”, naveo je Pavlović.

On ističe da će rezultati popisa pokazati da stanovnika ima u nekim selima gdje nema ni kuća i gdje od početka rata niko ne živi ili da u selu sa dvije kuće živi 10 puta više osoba od stvarnog broja.

“U rijetko naseljenim selima kao što su Skenderovići, Ratkovići, Viogor, Brežani i još nekima zna se poimenično ko u kojoj kući živi, a upisanih je mnogo više, dok će u Sućeski ili Potočarima biti više stanovnika nego u Srebrenici”, iznio je Pavlović tvrdnje Koalicije za Republiku Srpsku.

On navodi da Koalicija smatra da je cilj ovako obavljenog popisa stanovništva da se Srebrenica predstavi kao opština u kojoj svi treba da budu zadovoljni popisom i da vlast dijele po principu “pola-pola” iako je stvarno stanje na terenu potpuno drugačije.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender