24. 10. 2021.

Piroćanci se najčešće razvode

Tako je od početka godine evidentirano 84 razvoda, a sklopljeno je 203 braka, dok je u istom periodu prošle godine razvedeno čak 129 brakova, a 184 sklopljeno – podaci su Osnovnog suda u Pirotu.

Kako je Tanjugu danas izjavila direktorka pirotskog Centra za socijalni rad Marija Vasić najčešći uzroci za razvog braka jesu netolerancija, ali i loša ekonomska situacija.

Prije svega je to nedostatak tolerancije i dobre komunikacije među supružnicima. Oni često navode da je neko treći kriv za razvod i to uglavnom neko od srodnika, roditelji jednog ili drugog partera, jer obično žive u zajednici ili su ekonomski zavisni od svojih roditelji koji se miješaju u brak svoje djece što izaziva određene sukobe i ovo bude jedan od češćih uzroka za razvod, kaže Vasić.

Ona je dodala da , takođe, teška ekonomska situacija dovodi do udaljavanja među bračnim partnerima koji izgube negde te niti normalne komunikacije što takođe dovodi do razvoda.

Alkoholizam ili patološko ponašanje jednog od bračnih partnera, preljuba i nasilje u porodici koje je sve izraženije poslednjih godina, takođe su uzroci koji dovode do raskida bračnih zajednica – kazala je Vasić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender