Rješavati životna pitanja porodica poginulih boraca i RVI

Poslije obilaska gradilišta u naselju Ada, gdje se već grade dvije zgrade sa 142 stana za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, Đokić je izjavio da je u Banjaluci najviše porodica iz ovih boračkih kategorija koje imaju pravo na stambeno zbrinjavanje.

Đokić je rekao novinarima da radovi u Adi, prema informacijama nadzornih organa, teku planiranom dinamikom, da se poštuju rokovi i svi standardi u građenju i da bi trebalo da budu završeni sredinom marta naredne godine.

“Uspjeli smo da znatno smanjimo cijenu izvođenja radova, a da pri tom dobijemo visok kvalitet”, rekao je Đokić.

Ugovorena cijena izvođenja radova je 780 KM po metru kvadratnom, uz uvećanje od oko 20 odsto za troškove uređenja i projektnu dokumentaciju.

On je istakao da je Vlada učinila mnogo da bi program stambenog zbrinjavanja bio ubrzan i da je opredijeljena da to čini i dalje.

“Nastavljamo da realizujemo program potpunog stambenog zbrinjavanja i tako pokazujemo da smo veoma posvećeni rješavanju pitanja zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i boračke populacije u Republici Srpskoj”, rekao je Đokić.

On je podsjetio da je u toku izgradnja stambene zgrade za porodice poginulih i ratne vojne invalide u Prijedoru, te da će uskoro biti potpisani ugovori sa izvođačima za opštine Doboj, Ugljevik, Vlasenica i Foča.

“Veoma brzo će biti raspisan i javni poziv i izvršen izbor izvođača u Zvorniku”, dodao je Đokić.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je potrebu ubrzanog rješavanja životnih pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje na to čekaju duže vrijeme.

On je naveo da je izvođač radova “Proda mont” iz Doboja dao garancije da će radovi u banjalučkom naselju Adi biti završeni u roku i naglasio da je interes grada da budu izgrađene još dvije stambene zgrade sa 142 stana.

“Na taj način, u Banjaluci bi nešto manje od 100 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida ostalo na rang listi, koja je utvrđena za trajno stambeno zbrinjavanje”, kaže Gavranović.

Ugovor o izgradnji dvije stambene zgrade na Adi, vrijednosti oko 4,7 miliona KM, potpisani su krajem juna ove godine.

Prije obilaska lokacije u naselju Ada, Đokić i Gavranović su održali radni sastanak u Administrativnoj službi grada.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender